Στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και με ιστορία περίπου 6000 χρόνων υπάρχουν:

Παραλίες. Με 176 Km ακτογραμμής, πάντα υπάρχει μια απάνεμη παραλία.
Οι πιο γνωστές είναι οι Χρυσή Άμμος, Άγιος Πέτρος, Μπατσί, Χαλκολιμνιώνας, Νειμποριό, 'Αχλα, Γιάλια, της Γριάς το πήδημα, Ζόρκος, Βιτάλι, Βόρη, κλπ.

Χρυσή Άμμος
πύργος Αγίου Πέτρου

Αρχαιολογικοί χώροι. Επισκέψιμοι, όπως η αρχαία πρωτεύουσα Παλαιόπολη, η Υψηλή, η Ζαγορά, ο πύργος του Αγίου Πέτρου και όχι ακόμα επισκέψιμοι όπως ο Στρόφιλας, ο μεγαλύτερος και καλύτερα σωζόμενος Νεολιθικός οικισμός του Αιγαίου.

Πηγές. Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο, βρίσκονται οι περίφημες πηγές των Μαινήτων, με το νερό που βγαίνει από μαρμάρινες λεοντοκεφαλές.
Άλλες γνωστές πηγές είναι η Σάριζα, η Πετρένια και η Πυθάρα.

Πηγές Μαινήτων
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μουσεία. Διάσημα, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ναυτικό Μουσείο.
Και λιγότερο διάσημα αλλά εξίσου σημαντικά, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, το Ίδρυμα Κυδωνιέος, το Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων κλπ.

Μονοπάτια. Η Άνδρος διαθέτει 22 σηματοδοτημένες μικρές διαδρομές και μια μεγάλη, 100 Km, με Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας, που περνούν από μικρά δάση, εύφορες κοιλάδες, παραλίες, ρεματιές, καταρράκτες και πηγές.
Περισσότερα στο Andros Routes.

Γεφύρι
Αγία Μαρίνα

Μοναστήρια. Η Μονή Παναχράντου με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Η Μονή Αγίου Νικολάου, με πλήθος ιερών και τιμίων λειψάνων. Αλλά και οι Μονές Αγίας Μαρίνας, Ζωοδόχου Πηγής (ή Αγίας) και Αγίας Ειρήνης.

Το σπήλαιο Αλαδινού. Στο σπήλαιο “Φόρος”, ηλικίας 4,5–5 εκατομμυρίων ετών, οι σταλακτίτες, οι σταλαγμίτες, οι ελικτίτες, οι κρεμαστοί βράχοι και τα πολύχρωμα πετρώματα προσφέρουν ξεχωριστό θέαμα. Είναι ένα από τα πρώτα ανακαλυφθέντα σπήλαια της Ελλάδος.

Σπήλαιο Αλαδινού
Αγία Θαλασσινή και Τουρλίτης

Η Χώρα. Χτισμένη πάνω σε χερσόνησο, καταλήγει στο μικρό νησάκι με το μεσαιωνικό κάστρο. Στην εντυπωσιακή αισθητικά πόλη συνυπάρχουν επιβλητικά αρχοντικά, μουσεία, εκκλησίες, η Αγία Θαλασσινή, ο Αφανής Ναύτης και πολλά ακόμα αξιοθέατα.